SDP tvrdi da je Konaković vrijeđao Srnu-Bajramović, premijer kaže da je cijeni

Segmedina Srna-Bajramovic

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH saopćila je danas da je na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, koja je održana jučer, premijer Elmedin Konaković zloupotrijebio govornicu “kako bi vrijeđao i lažno optuživao” zastupnicu Segmedinu Srnu-Bajramović.

Navode da je to nastavak njegove politike, ali i politike njegove stranke SDA.

Također su kazali da Konaković treba građanima odgovoriti kada će imati vodu 24 sata dnevno, šta se dešava s Kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu te zašto od augusta plaćaju deset posto skuplje grijanje.

Međutim, premijer Konaković je u izjavi za Fenu kazao da je Srna-Bajramović, koju jako cijeni kao zastupnicu, tokom sjednice pročitala nešto što je neko drugi napisao, a što se često dešava.

– Čitala je ocjenu o radu ove vlade u zdravstvu u oblasti smanjenja troškova na esencijalnoj listi, a ubijeđen sam da su joj to upravo napisali oni ljudi iz SDP-a koji su iza sebe ostavili „hirošimu“ u zdravstvu – istakao je Konaković.

Također je podsjetio da je akuelni saziv Vlade KS-a, bez da je oštetila pacijente, smanjenjem troškova na esencijalnoj listi osigurala uštede od 700.000 do milion KM na mjesečnom nivou, iz kojih će se finansirati povećanje plaća zdravstvenim radnicima i nabavka opreme.

Konaković je istakao da je vlada SDP-a u 2012. godini napravila deficit od 74 miliona.

Pozvao je rukovodstvo Kantonalnog odbora SDP-a i predsjednika Damira Mašića da posjete Vladu KS-a kako bi se uvjerili u rezultate te da ih zajedno uporede s rezultatima rada vlade koju je predvodio SDP da bi ih prezentirali javnosti.