Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcije

SBB: Strategija odbrane Srbije pokušaj reinkarnacije Miloševićeve politike

radoncic

Bosanskohercegovačke patriote i brojni prijatelji Bosne i Hercegovine, sigurni smo, neće dozvoliti narušavanje regionalnog mira

Iz Saveza za bolju budućnost BiH danas je saopćeno da smatraju da objelodanjena Strategija odbrane Republike Srbije predstavlja grubi pokušaj reinkarnacije Miloševićeve velikodržavne politike iz devedesetih godina prošlog vijeka.

Također, ističu da negirajući historijske i međunarodno-pravne činjenice, da Srbija nije garant već potpisnik Dejtonskog mirovnog sporazuma, taj akt ponovo budi duhove prošlosti i novi je nasrtaj na suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Iz SBB-a tvrde da je indikativno da se u ovom delikatnom momentu tek formirane državne vlasti u Bosni i Hercegovini i izvjesne deblokade eurounijskog i euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine, srbijanski politički vrh pokušava ugroziti međudržavne i regionalne odnose, te stabilnost u regiji.

– Bosanskohercegovačke patriote i brojni prijatelji Bosne i Hercegovine, sigurni smo, neće dozvoliti narušavanje regionalnog mira i ugrožavanje međunarodnog subjektiviteta Bosne i Hercegovine, te našeg integracijskog puta u EU i NATO – saopćeno je iz SBB-a.