Jair Bolsonaro

Predsjednik Brazila izgubio pamćenje nakon pada u kupatilu

Jair Bolsonaro

Upitan o svom zdravlju, 64-godišnji predsjednik je istakao da se osjeća dobro, ali je dodao da su pad i starost opasna kombinacija

Predsjednik Brazila Jair Bolsonaro izjavio je da je izgubio pamćenje nakon pada u svojoj rezidenciji, zbog kojeg je hospitalizovan, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Okliznuo sam se i pao na leđa. Bio je to gadan udarac, ali pobrinuću se za sebe”, izjavio je Bolsonaro za program Brasil Urgente.

Istakao je da se incident dogodio u ponedjeljak naveče u kupatilu.

“U tom trenutku sam izgubio pamćenje. Sledećeg dana vratilo mi se dosta stvari i sada sam dobro. Naprimjer, nisam znao šta sam radio u ponedjeljak”, rekao je brazilski predsjednik.

Upitan o svom zdravlju, 64-godišnji predsjednik je istakao da se osjeća dobro, ali je dodao da su pad i starost opasna kombinacija.

Nedavno su mediji iz Brazila također javljali da se Bolsonaro žalio savjetnicima na hronični umor i da je od njih tražio da mu reduciraju program do kraja godine.

Otkad je preuzeo funkciju predsjednika 1. januara, Bolsonaro je imao četiri operativna zahvata, nakon što je u septembru 2018. godine izboden u napadu tokom predsjedničke kampanje.