SBiH: Izađite na izbore, ispunite svoju građansku dužnost

amer jerlagic

Kandidat Stranke za Bosnu i Hercegovinu za člana Predsjedništva BiH Amer Jerlagić je poručio da će 7. oktobra građani i građanke Bosne i Hercegovine imati priliku izabrati nove snage  Stranke za Bosnu i Hercegovinu, koje će se voditi politikom dijaloga, a ne politikom sukoba, kaže se u saopćenju za javnost SBiH i dodaje:

“Niko više od nas nije branio ideju građanske države, niko više od nas nije politički izgubio u istrajnosti u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Nismo pognuli glavu pred moćnicima, lokalnim ni svjetskim, ostali smo dosljedni sebi”, poručuje Jerlagić.

“Ovi izbori su prilika da se ponovno okupimo, da pokažemo da naša ideja ima svoju snagu. Poručujem onima koji su pokušali udariti na naše aktiviste, na moje prijatelje, na moju državu, da mi se ne bojimo – znamo da time udarate na šansu za bolju budućnost generacija koje dolaze – a mi tu budućnost predati tako lako nećemo”, napomenuo je Jerlagić.

“Izađite na izbore, ispunite svoju građansku dužnost. Vjerujem da sam svojim radom, porukama, programom i jednom pozitivnom kampanjom zadobio povjerenje mnogih od vas. Neka vaš glas bude presudan, podržite nas u našoj nenasilnoj i demokratskoj borbi za mirnu i prosperitetnu budućnost naše jedine domovine”, zaključio je Jerlagić.