BiH

Visoki predstavnik

Schmidt: Jučer nije bio dobar dan, znam šta se dogodilo ovom gradu i ovoj zemlji

10/01/2022
Foto: Twitter/Screenshot

Prisutni su od Schmidta tražili da sankcioniše Milorada Dodika. Visoki predstavnik je poručio kako "zna šta se dogodilo ovom gradu i ovoj zemlji, te šta se desilo u Srebrenici

Christian Schmidt, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, obratio se danas okupljenim građanima ispred zgrade OHR-a u Sarajevu koji protestuju povodom jučerašnjeg obilježavanja takozvanog “dana RS-a” kojeg je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

– Ne može biti da doživljavamo isto što smo doživjeli prije trideset godina, prije svega želimo mir u ovoj zemlji Moramo stvoriti budućnost za mlade ljude. Želim mir ovoj zemlji. Potrebnni su razgovori i diskusije u cijeloj Bosni i Hercegovini. Ovo su teška vremena i tražim vašu podršku za vašu zemlju i za nas, poručio je Schmidt.

Prisutni su od Schmidta tražili da sankcioniše Milorada Dodika. Visoki predstavnik je poručio kako “zna šta se dogodilo ovom gradu i ovoj zemlji, te šta se desilo u Srebrenici”.

– Jučer nije bio dobar dan, što je za mene dodatni motiv da nastavim raditi svoj posao, poručio je Schmidt, dodavši kako nikada neće prihvatiti da neko dovede u pitanje integritet Bosne i Hercegovine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.