Povodom 18. godišnjice

Schmidt: OSBiH su primjer uspješne reforme koju su predvodile domaće snage

ohr schmidt
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

“Oružane snage BiH su simbol jedinstva, saradnje i uloženih napora u pravcu zajedničke budućnosti u BiH, te je neophodno njihovo održivo finansiranje”, kaže se u čestitki visokog predstavnika Christiana Schmidta

Visoki predstavnik Christian Schmidt uputio je čestitke Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine te pripadnicima Oružanih snaga BiH (OSBiH) u povodu 18. godišnjice osnivanja OS BiH.

-Ovaj izuzetno značajni jubilej ilustrira i izvanredni put BiH od teškog poslijeratnog perioda ka stabilnoj i mirnoj zemlji na putu ka prosperitetnoj budućnosti unutar evroatlantske porodice.

OSBiH predstavljaju jedan od najuspješnijih primjera reformi koje su predvodile domaće snage. Njihov razvoj u profesionalne, sposobne i pouzdane snage dovoljno govori o njihovoj posvećenosti i predanosti. Pripadnici OS BiH višestruko su se dokazali u međunarodnim mirovnim misijama i vojnim vježbama, kao i u pružanju pomoći u elementarnim nepogodama u BiH i inostranstvu.

Oružane snage BiH su simbol jedinstva, saradnje i uloženih napora u pravcu zajedničke budućnosti u Bosni i Hercegovini, te je neophodno njihovo održivo finansiranje – kaže se u čestitki visokog predstavnika Christiana Schmidta, saopćeno je iz OHR-a.