Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDA danas bira novog predsjednika stranke

kongres-sda11111

Šesti kongres Stranke demokratske akcije (SDA), na kojem će biti biran novi predsjednik Stranke, zamjenik predsjednika i potpredsjednici, bit će održan danas.

Glavni odbor SDA usvojio je konačne liste kandidata za organe Stranke koji će biti birani na Kongresu.

Kandidati za stranačkog predsjednika su dosadašnji zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović, te Irfan Ajanović i Šemsudin Mehmedović, a za zamjenika predsjednika predloženi su Adil Osmanović i Mihnet Okić.

Za potpredsjednike Stranke predloženi su: Asim Sarajlić, Šefik Džaferović, Denis Zvizdić, Sadik Ahmetović, Ramiz Salkić, Safet Softić, Šemsudin Dedić, Mirsad Kukić, Melika Mahmutbegović, Salko Sokolović, Husejin Smajlović, Edin Mušić, Sejad Delić, Halid Genjac, Senad Bratić, Nermin Mandra, Edin Ramić, Senad Šepić, Alija Budnjo i Semir Efendić.

Usvojene su liste kandidata za Glavni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti SDA koji će se, također, birati na 6. kongresu SDA.

Glavni odbor Stranke usvojio je Prijedlog Programske deklaracije i kongresnih dokumenata koji će biti razmatrani na predstojećem kongresu Stranke.

Predsjednik Glavnog odbora SDA Halid Genjac izjavio je da bi kongresu trebala prisustvovati 794 delegata, koji su izabrani na područjima kantonalnih, regionalnih odbora, među članstvom u inostranstvu, u Asocijaciji žena, u Asocijaciji mladih…

– Očekujemo dolazak svih delegata, a prijavljeno je i više od 1.500 gostiju – kazao je Genjac.