kantonalni odbor

SDA: Fortina vlada dovodi Tuđmanove i Vučićeve ljude da reformišu obrazovanje

edinforto

Pored ostalih, u ovo “ekspertsko tijelo” imenovani su Dragan Primorac i Srđan Verbić, bivši ministri obrazovanja Srbije i Hrvatske

Vlada KS je, na sjednici održanoj 20. decembra, formirala ekspertsko tijelo, koje bi trebalo da u saradnji s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade rukovodi reformskim procesima u obrazovnom sistemu KS, u iduće tri godine.

Pored ostalih, u ovo “ekspertsko tijelo” imenovani su Dragan Primorac i Srđan Verbić, bivši ministri obrazovanja Srbije i Hrvatske.

Dragan Primorac, kao član HDZ-a Hrvatske, bio je ministar obrazovanja Hrvatske, poznat po javnom hvaljenju lojalnošću Franji Tuđmanu i po potvrđenim sudskim optužnicama da je prinuđavao podređene da mu nabave službeni luksuzni WV touareg 6.

Srđan Verbić, kao lični izbor Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, bio je ministar obrazovanja Srbije, za vrijeme čijeg mandata su organizirani masovni štrajkovi prosvjetnih radnika zbog smanjenja plata.

Očigledno je da su Fortinoj vladi jedini problem SDA, DF i SBB i svi koji vole ovu državu, a da su njihovi mentori zapravo u Zagrebu i Beogradu, što objašnjava pozadinu njihovog antibosanskog političkog projekta u proteklih godinu dana, saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.