SDA i NDI će zajednički i predano raditi na postizanju željenih rezultata

amir zukic

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine (SDA BiH) Amir Zukić primio je direktora Nacionalnog demokratskog instituta (NDI BiH) Nenada Simovića.

Imajuću u vidu dosadašnje bogato iskustvo, efikasnu saradnju te zajednički interes SDA i NDI, sagovornici su razgovarali o modalitetima saradnje u narednom periodu koji će u budućnosti biti usmjereni na razvoj strategije za uključivanje žena i mladih u političke procese unutar stranke i u širem političkom diskursu.

Zajednički interes SDA i NDA je vjera da su efikasne političke stranke koje rade i imaju jake veze s građanima i civilnim društvom zapravo ključ za jaču demokratiju u BiH, saopćeno je iz SDA.

– Drago mi je što je SDA shvatila važnost naše uloge u demokratskom društvu što i dokazuje konstantnom spremnošću na suradnju i dijalog na svim razinama – rekao je Simović.

Zukić je zahvalio na naglašavanju važnosti saradnje i dijaloga.

– Iskazujem riječi zahvalnosti što je NDI prepoznao potencijal kojim raspolaže SDA. Zajedničkim djelovanjem nastavit ćemo, kao i do sada, usmjeriti žene i mlade kadrove da spremno pokažu političku zrelost i moralnu odgovornost, jer će naša mladost nastaviti put koji smo mi gradili – naveo je Zukić.

Sastanku su prisustvali predsjednica Asocijacije žena SDA Senija Bubić i potpredsjednik Asocijacije mladih SDA BiH Eldar Čomor.

U narednom periodu očekuje se potpisivanje Memorandum o razumijevanju između Nacionalnog demokratskog instituta za međunarodne odnose i Stranke demokratske akcije, saopćeno je Službe za odnose s javnošću SDA.