Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dženan selimbegović

SDA i NES imaju kandidata za načelnika općine Stari Grad, kažu – vakat je

dženan selimbegović sda
FOTO: Fena

SDA i NES predstavili Dženana Selimbegovića kao zajedničkog kandidata za načelika općine Stari Grad

Dženan Selimbegović predstavljen je na zajedničkoj pres-konfereciji Stranke demokratske akcije (SDA) i Narodnog evropskog saveza (NES) kao kandidat za načelnika općine Stari Grad u Sarajevu, za šta će se natjecati na prijevremenim izborima 29. oktobra.

Njegov detaljni program bit će objavljen na početku izborne kampanje a u izradi je za petogodišnji period jer je, po Selimbegovićevim riječima, godina dana malo da bi bile učinjene velike stvari. Program je u izradi u konsultaciji sa stručnjacima iz svih odgovarajućih oblasti, najavio je.

SDA i NES su Selimbegovića predstavili kao čovjeka ličnog, moralnog integriteta i kompetencija, kandidata nove energije koji će raditi u interesu svih stanovnika Starog Grada.

On je, pak, obećao da će biti načelnik svakom pojedincu u toj lokalnoj zajednici, zalagati se za unapređenje uvjeta života svih, kao i za iskorjenjivanje korupcije te stvaranje ambijenta razvoja, kulture i sporta, poželjnog za investitore.

Posebno je naglasio da će on i njegov tim dati sve od sebe da Stari Grad bude oaza porodičnih vrijednosti.

Obećao je građanima redovne linije u javnom prijevozu ako postane načelnik, parkove za djecu u svim mjesnim zajednicama, ulice očišćene od snijega i smeća.

Kandidaturu je prihvatio, kaže, smatrajući ličnom, građanskom, profesionalnom i patriotskom dužnošću da se stavi na raspolaganje lokalnoj zajednici kao što je Stari Grad u ovom trenutku.

Haris Zahiragić (SDA), delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, aktuelnu političku situaciju u toj općini nakon hapšenja dosadašnjeg načelnika Ibrahima Hadžibajrića nazvao je prilično usložnjenom i naglasio da SDA nije komentarisala ništa o Hadžibajriću kad je „pravosuđe kazalo svoje“ i nije, poput drugih, ‘lešinarila njegovim političkim kapitalom’.

O Selimbegoviću je na ovoj pres-konferenciji govorio i Mirza Batalović (NES), zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, istučući također lične, moralne kvalitete, kompetencije i dokazani patriotizam kandidata.

Rekao je i da svaki novi kandidat nosi novu energiju, što će Selimbegović neminovno unijeti u općinu Stari Grad ako mu građani daju povjerenje na izborima.

Pogrešno je kandidirati nekoga usljed unutarstranačkih previranja, što sa Selimbegovićevom kandidaturom nije nikako slučaj, kazao je također Batalović i dodao da NES i SDA vjeruju u njega iako svjesni teškog trenutka u Starom Gradu.