BiH

SDA: Moramo se odlučnije suprotstaviti širenju terorizma i nasilnog ekstremizma

19/11/2015

Stranka demokratske akcije u saopštenju je najoštrije osudila napad koji se desio sinoć u Sarajevu, a prilikom kojeg su dva vojnika OSBiH izgubila život. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Stranka demokratske akcije (SDA) najoštrije osuđuje brutalni teroristički napad na pripadnike Oružanih snaga BiH koji se sinoć dogodio u naselju Rajlovac i u kom su živote izgubili pripadnici Oružanih snaga BiH Nedeljko Radić i Armin Salkić, a ranjen Dževad Ljukovac.

Zahtijevamo od pravosudnih i policijskih  agencija da istraže i utvrde sve okolnosti ovog terorističkog čina, koji predstavlja napad na državu Bosnu i Hercegovinu. Od svih nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini zahtjevamo da, u punom kapacitetu, još snažnije nastave raditi na suzbijanju i sprječavanju terorizma i nasilnog ekstremizma.

Terorizam je globalno zlo koje predstavlja direktnu prijetnju svjetskom miru i sigurnosti i kojem se moramo odlučno suprotstaviti zajedničkim naporima.

Građane Bosne i Hercegovine, koji su s pravom zabrinuti, pozivamo na saradnju i smirenost. Ovim putem upućujemo izraze najdublje sućuti porodicama ubijenih pripadnika Oružanih snaga BiH”, stoji u saopštenju SDA.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.