Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcije

SDA poručila PIC -u: Poduzmite konkretne mjere zbog narušavanja Dejtonskog sporazuma

sda-bakir-izetbegovic

Navodeći ključne činjenice Dejtonskog mirovnog sporazuma, PIC je tačku po tačku osporio zaključke NSRS i vrlo jasno ukazao na antidejtonske namjere koje stoje iza njih

Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravlja jasan stav Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) u kojem su iznesene opravdane i na činjenicama zasnovane kritike antidejtonskih i antiustavnih zaključaka Narodne skupštine RS-a.

Kako je saopćeno iz SDA, ne iznenađuje da je ruski ambasador usamljen u podršci dijelu političkih stranaka iz RS-a u njihovom antidejtonskom djelovanju.

– Navodeći ključne činjenice Dejtonskog mirovnog sporazuma, PIC je tačku po tačku osporio zaključke NSRS i vrlo jasno ukazao na antidejtonske namjere koje stoje iza njih. Podsjećamo da mandat PIC nije samo u tome da konstatuje antidejtonske aktivnosti, već da konačno poduzme adekvatne i konkretne mjere povodom narušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma – ističe SDA.

Ta stranka poziva PIC da podrži Visokog predstavnika i da sa riječi pređe na djelovanje na koje ga obavezuje njegov mandat, jer smatra, kako će izostanak konkretne reakcije i dalje samo ohrabrivati antidejtonske aktivnosti i voditi daljnjoj destabilizaciji.

SDA