SDA: SBB je izdao 410.000 penzionera

izetbegovic sda

“SDA najoštrije osuđuje rušenje Zakona o PIO od strane SBB-a kao političke stranke koja čini parlamentarnu većinu.

Tim rušenjem SBB je izdao 410.000 penzionera i članove njihovih porodica, ukupnu boračku populaciju, sindikate radnika i njihovo članstvo – doslovno svakog građanina Federacije BiH kojem ovaj Zakon omogućuje elementarne uvjete života čije su usvajanje očekivali sa velikim nestrpljenjem”, stoji u saopštenju SDA, u kojem dalje navode:

“Neusvajanje ovog Zakona direktno dovodi u pitanje finansijsku stabilnost Fonda PIO, odnosno redovnost isplate penzija u Federaciji BiH.

Potpuno je jasno da onaj ko supruzi prilikom fiktivnog razvoda braka prenese vrijednost oko 200 miliona KM ne može razumjeti stanje u kojem se penzioneri nalaze.

Ipak, krajnje je licemjerno ovakvo ponašanje SBB-a, tim prije što je resorni ministar Vesko Drljača (SBB) autor i primarni predlagač Zakona o PIO.

SBB zamjenama teza pokušava zbuniti cjelokupnu javnost, ostajući u vlasti i uživajući sve pripadajuće benefite, držeći preko 1.000 pozicija u vlasti na svim nivoima a istovremeno uporno ubjeđujući narod da je u opoziciji i da građani ne trebaju vjerovati svojim očima nego izjavama čelnika i članova SBB-a.

Sve upućuje na nedvosmislen zaključak da je glavni cilj i misija cjelokupnog privatnog političkog projekta koji se zove SBB izazivanje haosa kroz rušenje institucija sistema.
SDA poručuje penzionerima, borcima, radnicima i svim građanima da ćemo učiniti sve da očuvamo finansijsku stabilnost , redovne isplate Fonda PIO i drugih fondova kako građani ne bi trpili posljedice krajnje neodgovornog i zlonamjernog politikantstva kojeg širi SBB”, stoji u saopštenju SDA.