Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDA Srebrenica: Neprihvatljivo da policija RS onemogućava rad OIK-a

srebrenica-izbori

Općinski odbor SDA Srebrenica najoštrije osuđuje miješanje MUP-a RS u izborni proces u Srebrenici te smatraju neprihvatljivim da pripadnici specijalne policije čuvaju izborni materijal i na taj način onemogućavaju rad Općinske izborne komisije – saopćeno je danas iz ove stranke.

Navode da ih zabrinjava “korištenje u odnosu na Srebrenicu nekih neuobičajenih i neviđenih u drugim općinama procedura”.

-MUP RS, uprkos sopstvenim izjavama, ne doprinosi smanjivanju tenzija već isključivo njihovom podizanju. Nisu istinite tvrdnje CJB Bijelina da “za vrijeme izbora i nakon njih nije zabilježen nijedan incident, niti narušavanje javnog reda i mira“.

Tokom noći je u Srebrenici, na primjer, oštećen jedan ugostiteljski objekt. Pozivamo nadležne organe da se pozabave ovim slučajem, a za glasački materijal niko ne mora da strahuje jer se on nalazi u rukama odgovornih i savjesnih članova OIK-a – ističe SDA Srebrenice.

Pozivaju i građane Srebrenice da mirno i dostojanstveno čekaju konačne rezultate izbora te poručuju da tenzije ne trebaju nijednom Srebreničanu, bez obzira na vjeru i naciju.