Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saopćenje za javnost

SDA: Tegeltijin poslušnik Katica vrši malverzacije oko nabavke helikoptera

LAFD_Bell_412_(cropped)

Katica je godinama, kao šef kabineta Milana Tegeltije u VSTV, izučavao metode «potkivanja», smatraju u SDA

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica mnogo je pričao na današnjoj pres-konferenciji, ali nije dao ključni odgovor kada je u pitanju afera oko nabavke helikoptera – zašto izdvaja čak 27,4 miliona KM, pitaju se u KO SDA i dodaju:

– Katica se skrivao iza ideje da je nabavka helikoptera «mjera šestorke», kao da je sama ideja nabavke problematična. Niko nije postavio pitanje zašto se kupuje helikopter, već zašto se po tako visokoj cijeni (27,4 miliona KM) kupuje? Katica nije dao odgovor na to pitanje, te je samu pres-konferenciju učinio besmislenom.

Mediji su već ranije objavili da je cijena navedenog helikoptera (marke Bell 412) na tržištu mnogo manja od 27,4 miliona KM koliko je Katica zagrabio iz Budžeta KS. Od najveće je važnosti sada upratiti kakve veze sa protokom ovog novca imaju kadrovi «Naroda i pravde», poznati po sistemskoj naobrazbi samo u oblasti nelegalnog crpljenja javnog novca, o čemu su svjedočili i sami ministri u Fortinoj vladi.

Katica je godinama, kao šef kabineta Milana Tegeltije u VSTV, izučavao metode «potkivanja» i očigledno je da sad slične metode aplicira u Kantonu Sarajevo.

Ovim slučajem, kao i nizom ranijih slučajeva, Tegeltijin poslušnik Katica je pokazao da uništava MUP KS, čime je već proizveo ogromne sigurnosne probleme u Kantonu Sarajevo, kaže se u saopćenju za javnost.