Press-konferencija u Sarajevu

SDA: Učinit ćemo sve da bude formirana nova vlada Kantona Sarajevo

asim sarajlic

Iz SDA su ustvrdili da aktuelna vlada, koju je formirala šestorka stranaka, nije učinila ništa bitno za građane u proteklih 100 dana mandata

Stranka demokratske akcije (SDA) učinit će sve da za mjesec dana dođe do prekompozicije skupštinske većine i Vlade Kantona Sarajevo na način da Vladu predvodi ta stranka kao izborna pobjednica na nivou Sarajevskog kantona.

To je najavljeno na pres-konferenciji kantonalnog odbora SDA, na kojoj su predsjednik Odbora Asim Sarajlić i drugi govornici ustvrdili da aktuelna vlada, koju je bez SDA formirala šestorka drugih stranaka, nije učinila ništa bitno za građane u proteklih 100 dana mandata.

Po tvrdnjama SDA, aktuelna vlada je, naprotiv, demonstrirala najviše interesa za podjelu političkog plijena, nepotizam i populizam produbivši nesigurnost građana.

“Da nije žalosno, bilo bi smiješno ono što smo čuli od Edina Forte šta je Vlada uradila prethodna tri mjeseca. Ta šestorka pravi kadrovske križaljke od šefova portira, službi i cilj im je samo eliminirati izbornog pobjednika iz vlasti. Nijedno pitanje nisu otvorili niti bilo kakav projekt. Radi se o nestručnim i nekompetentnim osobama koje pokazuju neznanje”, rekao je Sarajlić, istaknuvši kako je iza nas 100 dana beznađa te da se sve svodi na podjelu plijena između stranaka.

Načelnik općine Novi Grad, Semir Efendić, govorio je o odnosu vlasti Kantona Sarajevo prema načelnicima.

“Izgubili smo 100 dana u Kantonu Sarajevo. Građani imaju velikih problema sa saobraćajnom infrastrukturom, a nikakvih projekata nemamo. Sadašnja Vlada KS nema nikakvih eksperata. Odnos vlasti u Kantonu Sarajevo najbolje oslikava situacija da na dodjelu Šestoaprilske nagrade nije došao niko iz Vlade KS”, rekao je Efendić.