Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP: Barbarizam nad Partizanskim grobljem moraju zaustaviti Izetbegović i Čović

partizansko groblje (6)

Nakon ponovnog vandaliziranja Partizanskog groblja u Mostaru, koje opet prolazi bez reakcije policije i pravosuđa u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK), jasno je kako “neodgovorni pojedinci”imaju otvorenu i bezrezervnu podršku vlasti, kaže se u saopćenju za javnost SDP-a i dodaje:

Vlast u HNK i Mostaru, otkako postoji nezavisna BiH, imaju SDA i HDZ.

Zato tražimo od ove dvije stranke, prije svega njihovih čelnika Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, da konačno zajedno, jasno i nedvosmisleno stanu ukraj ovom barbarstvu.

Podsjećamo ih da na mostarskom Partizanskom groblju leže kosti pripadnika svih naroda i Hrvata, i Bošnjaka, i Srba i ostalih koji su živote položili kako bi svi mi danas živjeli u svijetu oslobođenom od fašizma i nacizma.

S obzirom da se i SDA i HDZ javno kunu u poštivanje vrijednosti za koje su ovi ljudi dali svoje živote, vrijeme je da vlast koju vode omogući makar njihovim kostima da počivaju u miru.

Podsjećamo Izetbegovića i Čovića kako su svi ministri unutrašnjih poslova u FBiH pripadnici ove dvije stranke, te da su njihovi brojni poslušnici strateški raspoređeni ne samo u policiji, već i tužilaštvima i sudovima.

Krajnje je vrijeme da, umjesto što ove kadrove koriste za prikrivanja vlastitog kriminala i lažno optuživanje svakoga ko nije po volji SDA i HDZ, iskoriste sa ciljem zaustavljanja barbarizma koji se svakodnevno dešava na Partizanskom groblju u Mostaru.