Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

SDP BiH: Danas unutarstranački izbori

31/05/2015

Jutros u sedam sati otvoreno je više od 300 biračkih mjesta širom Bosne i Hercegovine, na kojima će članovi Socijaldemokratske partije (SDP) BiH birati nova rukovodstva gradskih, opštinskih, kantonalnih i regionalnih organizacija, po principu Jedan član-jedan glas.

– Ovo je prvi put u bh. historiji da neka politička partija na ovom principu i u ovom obimu bira rukovodstvo svojih lokalnih organizacija. Na izborima pravo glasa ima 24.436 članova koji su izmirili obaveze članarine, koji će birati između 181 kandidata za predsjednike 78 opštinskih organizacija, 14 kantonalnih i regionalnih organizacija i sedam gradskih organizacija SDP BiH – navodi se u saopćenju Centra za informisanje SDP-a BiH.

Izbornim procesom, u skladu s Pravilnikom o održavanju ovih izbora, rukovode opštinske/gradske (OIK/GIK) i kantonalne/regionalne izborne komisije (KIK/RIK), a na nivou BiH Centralna izborna komisija SDPBiH (CIK).

– Ukoliko niko od kandidata ne dobije natpolovičnu većinu glasova članova u određenoj lokalnoj organizaciji, u toj organizaciji će se 7. juna održati drugi krug izbora između dva kandidata koji su dobili najviše glasova – kaže se u saopćenju.

Biračka mjesta će danas biti otvorena do 19.00 sati, a svaki član SDP-a BiH u svojoj lokalnoj organizaciji može saznati kom biračkom mjestu pripada.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.