SDP BiH: Podrška sindikata Granične policije Magazinovićevoj inicijativi

magazinovic

Socijaldemokratska partija BiH saopćila je danas da je predsjednik Sindikata Granične policije BiH Dragan Krvavac istaknuo punu podršku inicijativi zastupnika te stranke u državnom parlamentu Saše Magazinovića i ponovo podsjetio na katastrofalne uslove u kojima radi značajan broj graničnih policajaca.

U saopćenju se navodi da su zabrinjavajuće loši uslovi rada Granične policije BiH potakli zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH i predsjednika Glavnog odbora SDP-a BiH Sašu Magazinovića da aktuelizira ovo pitanje. Dodaje se da, nakon što se jučer oglasio i inicijativu podržao direktor Granične policije Zoran Galić, danas je podrška stigla i od sindikata.

Iz SDP-a navode da je Krvavac poručio da je vrijeme da neko konačno progovori o nepostojećoj infrastrukturi i skrene pažnju na “pocijepane ili prljave zastave koje nas dočekaju na zahrđalim jarbolima pri ulasku u BiH”.

– Ljudi rade u nehumanim uvjetima. Pa znate li da nemamo na nekim graničnim prelazima niti mokre čvorove. Godinama sam o tome pisao, ali niko ništa. Sada su izdvojili 200.000 KM za granične prelaze, pa to je jad i tuga. Dugo se borimo, ali uzaludno. Nadamo se da će se sada nešto promijeniti – poručio je Krvavac, navodi se u saopćenju.

U saopćenju se navodi da je direktor Granične policije BiH Zoran Galić također podržao ovu inicijativu.

– Poručio je da je ohrabrujuće da zastupnik u zakonodavnom tijelu pokaže interes da se situacija konačno promijeni nabolje, te da je nakon dugogodišnjih i brojnih apela nužno popraviti infrastrukturu na graničnim prelazima jer su prva slika BiH, a njeni službenici rade u nehumanim uvjetima – navodi se u saopćenju SDP-a BiH.