Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP BiH predstavio kandidate u Jelahu i Zavidovićima

zavidovici-sdp

Skupovima u Zavidovićima i Jelahu, uz prisustvo najužeg rukovodstva partije, nastavljena je promocija kandidata i izbornog programa Socijaldemokratske partije BiH u Zeničko-dobojskom kantonu.

Prije skupova u ovim općinama, predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić obišao je mještane Željeznog Polja, koji su mu još jednom ukazali na potpunu zanemarenost od strane općinske, kantonalne i federalne vlasti.

„Željezno Polje je napušteno od svih, a mještani ovog područja su prepušteni sami sebi.Međutim, to ne sprječava aktuelne vlasti da ovdje svakodnevno provode predizborne aktivnosti, obećavajući brzu sanaciju ovog područja, a svi znamo da od toga neće biti ništa“, naveli su mještani.

niksic-zeljezno-polje3

Damir Memić, nosilac liste SDP za Općinsko vijeće, naveo je da je krajnje vrijeme da se u
ovoj općini očisti politički korov u vidu SDA.

„U posljednjih nekoliko godina postali smo grad slučaj. Zavidovići su jedna od općina U BiH, koja je u posljednjih nekoliko godina povukla najmanje finansijskih sredstava iz EU fondova. Zato se općinska vlast ovdje mora što prije promijeniti, a naš izborni program na 35 stranica nudi rješenja akutnih problema građana“, poručio je Memić.

Rifat Delić, kandidat SDP za načelnika Zavidovića, u svom je govoru istaknuo da je krajnje vrijeme da se Zavidovići probude.

„Okrenite se i pogledajte šta je urađeno u proteklih 21 godinu. Ništa. Projekti koji su trebali biti urađeni prije 50 godina, danas se predstavljaju kao novi. Zato vam neću davati lažna obećanja, ali vam mogu obećati reformu općinske administracije. Privredu ćemo dići na noge, tako što ćemo svakom privredniku koji želi raditi dati zemljište na kome može otvoriti proizvodni pogon“, dodao je Delić.

jelah-sdp

Skup SDP-a u Jelahu

Na skupu u Jelahu, Vedran Kaser, nosilac liste SDP za Općinsko vijeće Tešnja, poručio je da SDP nikada neće biti isti kao stranke koje su sada na vlasti.

„Ne prodajemo svoje mandate, niti ćemo ih ikad prodavati. Ne nudimo pakete za glasove, nego nudimo konkretna rješenja. Našim izbornim programom borimo se za sve građane Tešnja“, rekao je Kaser.

Na skupu u Jelahu okupljenim građanima se obratio i Amir Galijašević, nezavisni kandidat za načelnika Tešnja, koji je dobio i podršku SDP BiH.

„Moramo izaći iz mračnog tunela, u koji nas je SDA uvela prije više od 20 godina. Koordinacija stranaka koje me podržavaju, imaju prava rješenja za još bolji napredak Tešnja i njegovih građana. Poručujem jasno i glasno, postat ću načelnik svih građana, a ne samo pojedinaca okupljenih oko SDA“, zaključio je Galijašević.