BiH

koronavirus

SDP BiH upućuje želje za brzim oporavkom Novaliću i Viškoviću

16/07/2020

Smatramo da ničija bolest ne smije biti predmetom omalovažavanja i zloupotrebe za isticanje ličnih ili političkih stavova o pojedincima, te takve postupke osuđujemo

Posljednji dani i sedmice pokazuju koliko smo svi izloženi korona virusu, a brojke u cijeloj Bosni i Hercegovini govore da je nužno pokazati veći stepen lične odgovornosti u prevenciji širenja korona virusa. Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine upućuje najiskrenije želje za što bržim oporavkom entitetskim premijerima Fadilu Novaliću i Radovanu Viškoviću, kao i svim drugim ljudima koji se trenutno bore sa zdravstvenim poteškoćama usljed koronavirusa.

Bez obzira na razlike u političkim stavovima, nužna je solidarnost i zajednička borba kako bi društvo u našoj zemlji što snažnije odgovorilo na trenutnu situaciju uz što manje nepovoljnih posljedica.

Smatramo da ničija bolest ne smije biti predmetom omalovažavanja i zloupotrebe za isticanje ličnih ili političkih stavova o pojedincima, te takve postupke osuđujemo.

Ovim povodom još jednom pozivamo institucije u državi da odgovorno pristupe definiranju i provođenju svih mjera suzbijanja širenja korona virusa, a građane i građanke da pokažu individualnu i kolektivnu odgovornost poštujući sve mjere, stoji u saopštenju SDP-a BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.