Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP: Članstvo stranke donosit će odluke

BiH

sdp bugojno

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić podijelio je članske kartive članovima stranke u Donjem Vakufu i Bugojnu.

Nikšić je naglasio da će predstojeći unutarpartijski izbori dokazati da je SDP partija u kojoj će članstvo biti najvažnije i ono koje će donositi odluke o partijskom političkom djelovanju.

– Preko našeg novog sistema za evidenciju Atlas tražit ćemo mišljenje članstva oko važnih pitanja, poput ulaska u koalicije ili stvari koje se odnose na političko djelovanje o mnogim pitanjima vezanim za funkcioniranje BiH – pojasnio je.

Ocijenio je da će takvi dodatni demokratski standardi dovesti do podrške članstva, a prvi veliki test su unutarpartijski izbori.

Pozvao je članove SDP-a da izađu na izbore 31. maja i izaberu one za koje misle da će, na pravi način, predstavljati ideje i vrijednosti za koje se partija zalaže.

Predsjednik Općinske organizacije SDP-a Donji Vakuf Senad Seliković je napomenuo da je najveći kvalitet ove organizacije Forum mladih i Forum žena, kojisu pomogli oko reevidencije članstva.

Predsjednik Općinske organizacije SDP-a Bugojno Nijaz Helez je ocijenio da je SDP uvođenjem sistema “Jedan član-Jedan glas”, postala najdemokratičnija politička partija u državi.

– Naša organizacija je među tri najjače organizacije SDP-a u državi. Više od 1.000 reevidentiranih članova, među kojima je veliki broj mladih ljudi, dokazuje da će u Bugojnu SDP i dalje biti snažna politička opcija – dodao je Nijaz Helez.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Srednjobosanskog kantona Zukan Helez smatra da osam mjeseci nakon izbora ne postoje nikakvi znaci napretka u BiH.

– Nova Vlada Federacije BiH održala je samo tri sjednice, dok ih je osam otkazano što dovoljno govori o njihovoj ozbiljnosti na rješavanju problema građana, jer im je prioritet da prvo rješavaju probleme oko podjele fotelja u preduzećima – stav je Heleza.

Poručio je da će se unutarpartijskim izborima napraviti još jači SDP, koji će na sljedećim izborima tu jačinu i dokazati i vratiti nadu građanima, saopćio je Centar za informiranje SDP-a BiH.

sdp