SDP: Građani zaslužuju jasan odgovor hoće li moći vaditi pasoše

sdp-press3

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH ponovo poziva Denisa Zvizdića i njegovu SDA da građanima odgovore hoće li nakon što su ostali bez vode, grijanja i struje od marta ostati i bez pasoša? Stranka koja je na vlast dosla još u doba SFRJ, prije više od 25 godina i sa nje nikada nije otišla, nema nikakva prava bilo kome fakturisati vlastite promašaje i neuspjehe čiji je popis beskonačan – navodi se u saopćenju za javnost SDP-a.

Iz ove stranke optužuju SDA da nakon što je, kako se navodi, decenijama postavljala podobne tužioce i sudije, sada počela otvoreno raditi njihov posao i javno presuđivati ko je i za šta kriv.

Bilo bi dobro, navodi se u saopćenju SDP-a, da unutar SDA donesu i odluku o tome je li “Esed Džananović, član Glavnog odbora SDA, za novac u javna preduzeća zapošljavao po nalogu SDA ili visokih zvaničnika SDA” te je li u pitanju zločinačka organizacija ili individualna odgovornost.

-Građani BiH zaslužuju jasan odgovor na pitanje hoće li moći vaditi pasoše, umjesto propagandnih pamfleta koje im servira stranka čiji članovi imaju više staža na vlasti, nego što nedostaje armiji obespravljenih radnika koji su rezultat te i takve vlasti SDA – zaključuje se u saopćenju za javnost SDP-a.