Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kantonalni odbor

SDP HNK: Dodik potvrdio ono što svi znaju, SDA je prodala Mostar

stari most mostar22 (2)

Pitamo i sve kandidate stranaka okupljenih oko SDA: Je li vas bar malo stid što ste ukrasna lica izdajničke politike Mostara i Bosne i Hercegovine?

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona poziva Bakira Izetbegovića da građanima Mostara kaže za koju cijenu ih je prodao Draganu Čoviću i HDZ-u Bosne i Hercegovine, stoji u saopćenju KO SDP HNK.

Naglašavamo da nas ni najmanje ne iznenađuje informacija koju je u javnosti iznio Milorad Dodik, da su SDA i Izetbegović u njihovoj križaljci etničke podjele Bosne i Hercegovine Mostar “velikodušno” prepustili HDZ-u BiH. Džaba se SDA-u pravdati kada već cijela država odavno zna da su prodali Mostar.

SDA-ova izdaja države i poticanje podjele nije ništa novo. Pečat na podjelu Mostara i države Čović i Izetbegović su već udarili u Mostarskom sporazumu. Podsjećamo, u tački 2. Političkog sporazuma o načelima izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, SDA i HDZ su se obavezali da će osigurati “legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda”. To je jasan uvod u uspostavu tri izborne jedinice, odnosno tri etnička entiteta, gdje bi Mostar bio stolni ukras HDZ-ove despotije.

Ranije, SDA je podržala izbor Ljube Bešlića za gradonačelnika Mostara. Pitamo i sve kandidate stranaka okupljenih oko SDA: Je li vas bar malo stid što ste ukrasna lica izdajničke politike Mostara i Bosne i Hercegovine?

Također, HDZ BiH i Dragana Čovića pitamo na kojim je to evropskim principima sa Izetbegovićem dogovorio podjelu Bosne i Hercegovine na tri entiteta, odnosno na begovat Bakira Izetbegovića, kneževinu Milorada Dodika i banovinu Dragana Čovića, kaže se u saopćenju.