BiH

zajednička izjava

SDP, NiP i Naša stranka oglasili se nakon što je Bogićević odustao od kandidature

24/03/2021

Sarajevo, laku noć. Sutra je novi dan", napisali su u izjavi koju su potpisali sa "Peđa, Dino i Neko"

Nakon što je Bogić Bogićević odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva stigla je i zajednička izjava predsjednika SDP BiH, Naroda i pravde i Naše stranke koju prenosimo u cijelosti:

“Žao nam je što se gospodin Bogić Bogićević izjasnio da odustaje od kandidature za gradonačelnika, ali njegov postupak razumijemo. Mi se ipak trajnih vrijednosti ne možemo odreći tako lako, a Bogić Bogićević to jeste.

Bogić Bogićević je utjelovljenje Bosne i Hercegovine, njenog prkosa, ponosa, časti i čestitosti. Zato ovim putem želimo istaknuti da mi ne odustajemo od gospodina Bogića Bogićevića kao gradonačelnika Sarajeva, nikada.

Gospodin Bogićević je častan političar, a izbor gradonačelnika u Sarajevu, kada uključuje mračnjake koji se hvale mafijaškim metodama kupovina i ucjena, niti ima veze sa čašću niti s politikom. Pokazalo se to i u prošlom mandatu, a ponavlja se i u ovom. To je proces čije kretanje nečasnim radnjama usmjerava SDA. Shvatamo u potpunosti da gospodinu Bogićeviću ne treba da bude predmet prljavih igara beskrupuloznih mešetara i moralnih nakaza.

Ovo je njegovo drugo veliko ne. Prvo nam je umnogome pomoglo da naša zemlja ostane naša, a drugo treba sve da nas osvijesti za pravac u kojem ovu zemlju želimo voditi. Što se nas tiče, to je vladavina prava. Svim dozvoljenim sredstvima i izbor gradonačelnika, ali i sve druge stvari dovest ćemo u zakonske okvire i izbaviti ih iz ralja SDA-ovog kriminalnog načina vođenja politika.

Ponavljamo, i dalje vjerujemo u Bogića Bogićevića kao gradonačelnika glavnog grada, jer vjerujemo u jedinstvenu, bolju Bosnu i Hercegovinu.

Sarajevo, laku noć. Sutra je novi dan”, napisali su u izjavi koju su potpisali sa “Peđa, Dino i Neko”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.