BiH

SDP: Novo Sarajevo mora biti zajednica za sve nas

08/09/2016

Predstavljanjem kandidata za vijećnike i kandidata za načelnika Općinska organizacija SDP BiH Novo Sarajevo zvanično je počela svoju kampanju za predstojeće lokalne izbore.

Okupljenim članovima i simpatizerima prvo se obratio predsjednik OO SDP BiH Novo Sarajevo Miroslav Živanović koji je u svom govoru naveo da je ova organizacija, već nekoliko mjeseci, potpuno spremna za oktobarske izbore.

„Sa ovog mjesta šaljemo jasnu poruku svim građanima, a ona je da želimo da naša općina postane zajednica za sve nas. Želimo dokazati da možemo napraviti Novo Sarajevo po mjeri svih nas, da želimo riješiti probleme svih građana, a ne raditi na parcijalnim rješenjima u određenim dijelovima naše općine“, naveo je Živanović.

Samir Suljević, nosilac liste SDP BiH za Općinsko vijeće Novog Sarajeva, naveo je da OO SDP Novo Sarajevo ulazi u ove izbore sa velikim brojem novih ljudi na listi za OV.

“Ono što se ne mijenja jesu naši stavovi utemeljeni na antifašizmu, zajedništvu i toleranciji. Nažalost, postoji veliki jaz između mogućnosti koje nudi Novo Sarajevo i sumorne realnosti u kojoj se ono nalazi. U Novom Sarajevu je politika obilježena odsustvom morala i razumijevanja za ekonomske i socijalne prilike, u kojima žive naši građani. Zato su politike SDP-a Novo Sarajevo realne i ostvarive, te nude ostvariva rješenja“, rekao je Suljević.

Kandidat SDP BiH za načelnika Općine Novo Sarajevo Mirsad Ćatić rekao je kako su njegov motiv za kandidovanje bili mladi ljudi, koji u sve većem broju napuštaju našu državu.

“Želim mijenjati postojeće stanje, u kojem djeca i omladina neće zatvarati oči i neće nas napuštati. U općini Novo Sarajevo živi 9.000 nezaposlenih ljudi, 15.500 penzionera, kao i veliki broj socijalno ugroženih za koje općinska administracija smatra kako nisu njihova briga. Nezaposleni su prvenstvena briga općine i moraju im se osigurati elementarni uslovi za život. I oni koji su se 1992. godine borili za ovaj grad, također moraju što prije biti integrirani u društvo“, smatra Ćatić.

Generalni sekretar SDP BiH Irfan Čengić naveo je kako se kandidati SDP-a neće boriti za vlastite interese.

„Nećemo igrati na kartu zastrašivanja građana, kao što oni pod sloganom “prije izbora rata i referenduma, poslije izbora fotelja i tendera” već godinama rade. Mi ćemo se boriti za to da nijedna majka više ne izgubi dijete i da nijedna knjiga više ne izgori. Borit ćemo se za sve generacije”, rekao je Čengić.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je na kraju skupa naveo da su SDP-ove politike, programi i mjere dobro osmišljene inicijative za sve građane.

“Danas je veoma ozbiljna stvar biti član SDP-a, a pogotovo biti kandidat za Općinsko vijeće na ovim lokalnim izborima, jer politika i političari apsolutno nisu omiljena tema u našem društvu. Mislim da ste ispoljili veliku hrabrost i veliku odgovornost kao kandidati”, zaključio je Nikšić.

Komentari