BiH

SDP: Podići glas protiv kalifatskog načina vladanja na UKCS-u

31/12/2016

Već godinu dana slušamo, čitamo i gledamo objašnjenja zbog čega se na Univerzitetskom Kliničkom Centru Sarajevo (UKCS) pacijeniti ne mogu liječiti kao prije, zašto sve ono što je moglo više ne može i zašto svega onoga što je bilo danas više nema, kaže se u saopštenju SDP-a BiH kojeg prenosimo u cjelosti.

“Svjedočimo svakodnevno da je “reformsko” upravljanje UKCS-om dovelo do toga da osigurani pacijenti koji dolaze na liječenje sa sobom moraju donijeti skoro sve osim bolničkog kreveta.

Istovremeno, perjanice SDA u UKCS-u predvođene Sebijom Izetbegović pokušavaju pažnju sa svoje nesposobnosti prebaciti na kadrove drugih stranaka, posebno SDP-a koji su bližoj istoriji na čelu ove časne institucije bili svega 3 godine.

SDA je, vođena teorijom vladavine 5 porodica, poklopila i u ličnu igračku supruge predsjednika stranke Bakira Izetbegovića, pretvorila i UKCS, najveću i najznačajniju zdravstvenu instituciju u Bosni i Hercegovini, ne vodeći računa o posljedicama koje će to proizvesti.

Prevrat putem nelegalnog upravnog odbora, laži i obmane, naručeni i frizirani izvještaji, medijska haranga protiv stručnijih, u javnosti poštovanijih i onih sa boljim rezultatima, mobing nad uposlenicima, lažiranje visine duga, obmanjivanje javnosti putem dirigovanih medijskih istupa, institucionalne zloupotrebe i vaninstitucionalni uticaji, uskraćivanje liječenja na način kako je to ranije bilo moguće i mnogo toga drugog, obilježilo je proteklu godinu. Sve to predstavlja način vladanja SDA i u drugim sektorima i razlog je više da se na sve legalne i legitimne načine digne glas protiv kalifatskog načina vladanja i principa svilenog gajtana u svim segmentima društva, a posebno u zdravstvu”, kaže se u saopštenju.

Komentari