Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP podnio krivičnu prijavu protiv premijera Fadila Novalića (FOTO)

sdp-niksic34
Krivična prijava je podnesena Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo zbog postojanja sumnje da su učinili krivična djela lažno prijavljivanje iz člana 347. i zloupotrebe položaja i ovlaštenja iz člana 383. Krivičnog zakona FBiH.

“Od strane ovlaštenih osoba Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Vašem tužilaštvu, u skladu sa zaključkom Vlade FBiH, podnijet je ‘izvještaj o počinjenom krivičnom djelu’ protiv Nermina Nikšića i NN lica uposlenika Vlade FBiH. Ovim lzvještajem Nermin Nikšić i NN uposlenici Vlade FBiH prijavljeni su za počinjenje niza krivičnih djela.

Na temelju uvida u lzvještaj evidentno je da se radi o činu lažnog prijavljivanja i zloupotrebe položaja iii ovlaštenja, s obzirom da se u ovom dokumentu navode brojne neistine, daju potpuno pogrešne i netačne informacije, lažni iskazi, te se određeni događaji nominiraju krivičnim djelom iako je sasvim jasno da se ne može raditi o bilo kakvom krivičnom djelu, a sve s ciljem da se Nermin Nikšić i druga NN lica lažno optuže iz nama nepoznatih motiva, uz iskorištavanje službenog položaja iii ovlaštenja koje ovi pojedinci trenutno imaju”, kaže se između ostalog u krivičnoj prijavi koju je podnio SDP BiH.