Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP: Smjenom Drmaća kantonalna Vlada od Sarajeva pravi kasabu

BiH

drmac pozoriste mladih

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije BiH Sarajevo najoštrije osuđuje smjenu Marija Drmaća sa mjesta vršioca družnosti direktora Pozorišta mladih i poziva Vladu Kantona Sarajevo i ministra kulture i sporta Mirvada Kurića da preispitaju ovu odluku i barem jednim potezom pokažu da Sarajevo smatraju evropskim Gradom, a ne kasabom.

Iako je Mario Drmać funkciju vršioca dužnosti direktora Pozorišta mladih Sarajevo obavljao kratko, za to vrijeme je, kroz profesionalan rad, ostvario izvrsne rezultate i nakon dugo vremena repertoarski, ali i u svakom drugom smislu, oživio, ne samo Pozorište mladih, nego i teatarsku scenu u glavnom gradu BiH.

Pod njegovom palicom u Pozorištu mladih Sarajevo je odigrano 26 predstava, a samo u decembru 2015. godine je kroz pozorište prošlo 6.000 posjetilaca. Zajedno sa Akademijom scenskih umjetnosti Sarajevo, Pozorište mladih je dalo šansu mladim glumcima da dođu pod pozorišno svjetlo i pokažu šta znaju.

S obzirom na pomenute rezultate, bilo je za očekivati da će Mario Drmać biti imenovan za direktora Pozorišta mladih Sarajevo, ali nažalost, umjesto stručnosti, profesionalizma i kompetentnosti, opet je pobijedila politika koja od Sarajeva i dalje pravi provinciju.