Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

usvojen zaključak

SDP traži da se objavljuju imena onih koji su preko leđa naroda nezakonito ostvarivali ekstra profit

nermin niksic sdp (2)

Naredni korak je drastično povećanje novčanih kazni za ovu vrstu kriminala koji je ravan ratnom profiterstvu

Jučer je na prijedlog SDP BiH jednoglasno usvojen zaključak Predstavničkog doma Parlamenta FBiH kojim se obavezuje Federalna uprava za inspekcijske poslove da javno objavljuje imena privrednih subjekata koji se ne pridržavaju odluka vlade o propisanim maržama za osnovne životne namirnice i naftne derivate. Također, javno će se objavljivati i visina propisanih novčanih kazni i drugih sankcija.

Bit će interesantno saznati imena kompanija i trgovačkih lanaca koji su na jadu sopstvenog naroda nezakonito ostvarivali ekstra profit.

Naredni korak je drastično povećanje novčanih kazni za ovu vrstu kriminala koji je ravan ratnom profiterstvu.

Tekst usvojenog zaključka:

“Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH zadužuje Federalnu upravu za inspekcijske poslove da sedmično saopštava javnosti informacije o inspekcijskim nadzorima koji će sadržavati podatke o imenima privrednih subjekata koji su kršili odluke Vlade FBiH u vezi sa propisanim maržama za životne namirnice i naftne derivate, kao i o visini izrečenih kazni prema Zakonu o kontroli cijena u FBiH. To se odnosi i na inspekcijske nadzore od 15.02.2022. do 09.03.2022. godine.”

sdp