Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zlatko Miletić

“SDP traži izgovor za koaliciju sa SDA”

zlatko miletic – ftv (1)

Smatra i da je SDP-u ZNG poslužio za discipliniranje Stranke za BiH i NES-a te da su preko te stranke htjeli “pokazati neku vrstu političke sile”

Zastupnik u Parlamentu BiH Zlatko Miletić (ZNG) komentirao je odnos SDP-a BiH prema djelovanju njegove stranke u proteklom periodu tokom procesa formiranja vlasti.

Miletić je istakao da su problemi počeli sa njegovim javnim istupom u kojem je govorio o nedostacima sporazuma o partnerstvu u vlasti na državnom nivou.

Smatra i da je SDP-u ZNG poslužio za discipliniranje Stranke za BiH i NES-a te da su preko te stranke htjeli “pokazati neku vrstu političke sile”.

“Došao sam do informacije da su predstavnici SDP-a na jednom sastanku u Konjicu zvali novinare u 1 sat poslije pola noći, da su ih skupili i uslovno rečeno im platili da vode kampanju protiv mene i da urade bilo šta da me kompromituju na bilo koji način”, kazao je Miletić istakavši da će odgovoriti adekvatnom mjerom.

Zastupnik ZNG-a za FTV je kazao kako smatra i da je sve što se dogodilo oko izbora delegata u Dom naroda BiH samo izgovor SDP-a da napravi koaliciju sa SDA.

Miletić kaže da su pojedini članovi SDP-a pokret Za nove generacije nazivali rušilačkim faktorom.

“Stranku koja nema nijednog zastupnika u Federalnom parlamentu, imamo jednog zastupnika u KS-u. Ukoliko to njima ne treba, ok, to je njihov politički stav. Ja bih najviše volio da se ova trakavica prekine na način da svako poštuje svoje statutarne odredbe”, poručio je.