Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP: Tuzla će biti crvenija nego ikad

sdp-tuzla5

Predizbornim skupovima u Tuzli i Kalesiji nastavljena promocija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Tuzlanskom kantonu.

Na ovim skupovima, uz prisustvo najužeg rukovodstva SDP BiH, članovima i simpatizerima predstavljeni su kandidati za općinska vijeća, kao i kandidat za gradonačelnika Tuzle Jasmin Imamović i kandidat za načelnika Kalesije Muhamed Osmanović.

sdp-tuzla4

Nosilac liste SDP-a za Gradsko vijeće Dr. Aleksandar Vujadinović, u svom govoru je naglasio da je ponosan što dolazi iz bastiona socijaldemokratije, nepokorene Tuzle i u svom govoru dodao: „Tuzla može biti samo tuzlanska i ničija druga. Gradili smo Tuzlu, gradimo Tuzlu i gradit ćemo je i u narednom mandatu. Napravit ćemo još bolji, ljepši i moderniji grad za sve naše građane. Jasno im recite 2. oktobra da Tuzla ostaje nepokoren bastion socijaldemokratije.“

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Tuzle Jasmin Imamović, u svom je govoru rekao da je SDP BiH jedini pravi čuvar Tuzle i države Bosne i Hercegovine.

sdp-tuzla1

„Tuzla je čuvar osnovnih vrijednosti BiH. Mi smo najmultikulturalniji grad u državi. To je prije svega zasluga SDP-a koji je i najveći čuvar antifašizma. Dok je ovakve antifašističke Tuzle BiH je sigurna. BiH će biti ugrožena ako se promjeni slika u Tuzli, a neminovno bi se promijenila ako bi njome zavladale stranke desnice.

Imamović je u svom govoru istaknuo da se ne plaši prijetnji SDA i njegovih satelita u vidu SBB-a koji vrijeđaju izbor građana Tuzle, koji jasno kažu da žele Tuzlu da ostane crvena.
„Oni su krenuli vrlo grubo sa svim elementima prljave kampanje. Pokrenuli su čitavu invaziju na Tuzlu. Njihov kandidat za gradonačelnika Hadžiefendić je sam na svom Facebook profilu napisao da sa ponosom naglašava da je unuk legendarnog Muhamedage Hadžiefendića koji je bio bojovnik NDH“, dodao je Imamović.

sdp-tuzla2

Na skupu u Tuzli je poručeno da jedino SDP BiH ima snagu da brani vrijednosti multikulturalnosti i antifašizma od udara i nasrtaja stranaka ‘desnice’, uvjereni da braneći te vrijednosti branimo i osnovne vrijednosti BiH.

sdp-tuzla3

Senad Šmigalović, nosilac liste SDP-a za OV Kalesija, prisutnima na skupu u Kalesiji je rekao: „Izbori su vrijeme kad se aktuelna vlast sjeti problema sa kojim se susreću građani. To je odlika nesposobne vlasti koja kozmetičkim promjenama želi da prividno prikriju svoj nerad.