Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

O ministru sigurnosti

SDPBiH: Cikotić se mora izviniti građanima za svoje nebulozne izjave

Sarajevo: Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH
23.07.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Sjednica Predstavnickog doma Parlamentarne skupstine Bosne i Hercegovine. Selmo Cikotic novi Ministar Sigurnosti BiH. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Ovakav odnos danas, tvrde u SDP-u, posebno eskalira kada SDA svojim odnosom kroz federalnu Vladu i Vijeće ministara BiH kažnjava Unsko-sanski kanton,

Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) ocijenila je danas da posljednji javni istupi ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Selme Cikotića, u kojima tvrdi da ima nekoliko ‘seksi’ rješenja migrantske krize, pokazuju kakav je kadar trenutno na jednoj od najodgovornijih pozicijia u državi.

– Ovakve izjave predstavljaju uvredu građanima bosanske Krajine i još jedan šamar za ionako napaćene građane ovog dijela BiH. Nebulozne tvrdnje Cikotića da su migranti ustvari turisti, jer troše novac i pomažu bh. privredi pogođenoj pandemijom, su vrhunac bezobrazluka nesposobnih SDA kadrova. Iste one SDA koja je nakon rata od Krajine napravila slijepo crijevo Bosne i Hercegovine, u koju se decenijama ne ulaže i koja je prepuštena sama sebi – navodi se u saopćenju SDP-a.

Ovakav odnos danas, tvrde u SDP-u, posebno eskalira kada SDA svojim odnosom kroz federalnu Vladu i Vijeće ministara BiH kažnjava Unsko-sanski kanton, jer su omogućili rezultatima izbora da se SDA izbaci iz vlasti u ovom kantonu.

SDP BIH traži da se ministar Cikotić izvini građanima Bosne i Hercegivine, pogotovo Krajišnicima, za svoje komentare.

– Pozivamo ga da što prije predstavi plan za rješavanje goruće migrantske krize. Ukoliko to nije u stanju učiniti, neka odstupi sa ministarske funkcije, na kojoj se, prema svemu sudeći, svakako neće proslaviti – saopćio je SDPBiH.