BiH

banja luka

SDS danas bira novi Glavni odbor stranke

01/09/2019

Šarović je, nakon što je izabran, rekao da želi donijeti prijeko potrebne promjene stranci, kojoj predstoji unutrašnje sređivanje, ali da je optimist i vjeruje da SDS može da bude jedna od ključnih političkih opcija u RS-u

Konstitutivna sjednica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) bit će održana danas u Banjoj Luci, najavljeno je iz te stranke.

Time se nastavlja izbor stranačkih oragana koji je počeo prije mjesec dana, kada je Mirko Šarović izabran za novog predsjednika SDS-a. Osvojio je 205 glasova na stranačkoj skupštini, dok je jedini njegov protivkandidat Milan Miličević dobio podršku 181 delegata.

Izvršene su i statutarne izmjene s cilj uvođenja izvršnog odbora i funkcije zamjenika predsjednika stranke.

Prethodno je bivši predsjednik SDS-a Vukota Govedarica povukao kandidaturu za prvog čovjeka najjače opozicione stranke u RS, u korist Šarovića, koji je aktuelni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Od kandidature za lidera stranke odustao je prethodno i potpredsjednik SDS-a iz Bijeljine Mićo Mićić.

Šarović je, nakon što je izabran, rekao da želi donijeti prijeko potrebne promjene stranci, kojoj predstoji unutrašnje sređivanje, ali da je optimist i vjeruje da SDS može da bude jedna od ključnih političkih opcija u RS-u.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.