Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

centralna izborna komisija

SDS uložio žalbu, Pandurević pozvala na mobilizaciju: “Spasimo RS od Dodika”

Foto: Pixsell/Arhiv
Pandurević i Miličević

Ponovio je da će SDS izaći na lokalne izborne “kako god da se završi” ovaj postupak te istakao kako imaju plan od ranije

Srpska demokratska stranka (SDS) je uložila žalbu na odluku Centralne izborne komisije kojim im se ne dozvoljava učešće na izborima, potvrdio je predsjednik ove stranke Milan Miličević na konferenciji održanoj nakon proširene sjednice Pedsjedništva SDS.

-Očekujemo pozitivno rješenje koje je zasnovano na zakonu i Deklaraciji o ljudskim pravima. Treba da bude sramota svakog člana CIK-a koji je digoa dva prsta za ovu odluku, posebno one koji dolaze iz RS, rekao je Miličević.

“SDS potrebna narodu”

Ponovio je da će SDS izaći na lokalne izborne “kako god da se završi” ovaj postupak te istakao kako imaju plan od ranije.

-SDS je potrebna narodu koji živi u RS jer smo jedina konstanta RS od nastanka do danas. Sve drugo što je bilo obilježje RS aktulena vlast je uništila. SDS će izaći sa svojim nazivom i obilježjima, rekao je Miličević.

Aleksandra Pandurević kazala je kako iza ovoga stoji “Milorad Dodik koji je ukinuo sva obilježja RS zajedno sa strancima, himnu, 9. januar”, a da su namjeravali da “ukinu i SDS”.

-Glasno i jasno im poručujemo da su se debelo prevarili. Pozivamo građane RS na totalnu mobilizaciju kako bi je spasili od totalitarnog režima, kazala je Pandurević najavljujući kako će “SDS spasiti RS od stranaca i od Dodika.”