Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sebija Izetbegović: Građanima treba objasniti njihova prava

sebija_5

Sebija Izetbegović, kandidatkinja SDA za parlament FBiH, iskoristila je pola sata pauze na poslu kako bi se družila s građanima, napravila fotografije s njima, te im objasnila sve što su željeli znati vezano za predstojeće izbore.

Kaže da je prezadovoljna dosadašnjim tokom predizborne kampanje.

“Naš kandidat za Predsjedništvo Šefik Džaferović ubjedljivo vodi, svi naši kandidati i kandidatkinje odlično stoje među glasačima. Trudimo se i na ovaj način da im se približimo, upoznamo, napravimo zajedničke fotografije i kažemo im direktno šta nudimo i zašto je SDA najbolja”, kazala je Izetbegović.

Osvrnula se i na razloge zašto bi glasači trebali pružiti podršku Stranki demokratske akcije.

“Na listi sam, smatram da SDA nudi najbolje programe, da je glas za nas glas za očuvanje Bosne i Hercegovine”, uvjerena je.

Neizbježne su bile i teme vezane za rad Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, čija je generalna direktorica.

“Jedna pacijentica me upravo pitala kad će doći na operaciju koljena i objasnila sam joj na koji način čekamo da se uredi ugovor o ortopedskim pomagalima da bismo mogli kupiti te proteze za Klinički centar. I ovo je razlog da mi građanima direktno objasnimo njihova prava i šta KCUS ima ovlaštenja da nabavi. Građani bi morali znati da Klinički centar prostetike ne kupuje, samo dobije na primjenu od Federalnog zavoda”, objasnila je direktorica KCUS-a i dodala kako bi federalno i kantonalno ministarstvo trebalo građanima bolje pojasniti njihova prava.