objava na facebooku

Sebija Izetbegović ne odustaje, objavila je novi “dokaz” koji “važi kao diploma”

sebija-izetbegovic

Sebija Izetbegović je u objavi na Facebooku napisala da je “ovo Uvjerenje magistrantima bilo dovoljno i važilo je kao diploma”

Ne stišava se bura oko diplome generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebije Izetbegović koja se danas ponovo oglasila na tu temu.

Naime, ona je na Facebooku objavila dvije fotografije dokumenata za koje tvrdi da su Rješenje Medicinskog fakulteta i Uvjerenje o položenim ispitima na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Sebija Izetbegović je od Medicinskog fakulteta UNSA zatražila podatak o tome koliko studenata, a koji su upisani u matičnu knjigu magistranata, nije podiglo svoju diplomu magistra medicinskih nauka.

U priloženom dokumentu stoji da “od 1.097 studenata postdiplomskog studija njih 510 nije podiglo diplomu magistra medicinskih nauka”.

Direktorica KCUS-a je uz to Rješenje objavila i dokument koji je navodno Uvjerenje iz juna 1996. godine u kojem piše:

“Izetbegović Sebija, doktor medicine, položila je sve ispite i ispunila sve ostale obaveze na postdiplomskom studiju iz OSNOVI MEDICINSKIH ISTRAŽIVANJA – EKSPERIMENTALNA MEDICINA Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Uvjerenje se izdaje u svrhu prijave na konkurs”.

Na dnu je potpisan tadašnji dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Nedžad Mulabegović.

U Uvjerenju se ne navodi da je ispunjavajući te obaveze stekla zvanje magistra.

Također, Sebija Izetbegović je u objavi na Facebooku napisala da je “ovo Uvjerenje magistrantima bilo dovoljno i važilo je kao diploma”.

Podsjetimo, prilikom poništenja akademskog zvanja Sebiji Izetbegović u obrazloženju Senata UNSA-e navedeno je da nije sporno samo to što njena diploma magistra nije dostavljena fakultetu već, kako je rektor UNSA Rifat Škrijelj tada pojasnio, da su ih sa Sveučilišta u Zagrebu obavijestili da ne mogu potvrditi vjerodostojnost indeksa ni samim time izdati uvjerenje o položenim ispitima zbog toga što ne postoji dokumentacija u dosjeu.