Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

objava na facebooku

Sebija Izetbegović o Novaliću: Najbolji premijer kojega smo ikad imali

sebija izetbegović
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Sebija Izetbegović

Uz poruku je objavila i fotografiju Novalić, na kojoj je bio naslov iz medija: “MMF POTVRDIO NOVALIĆA: Pohvalili ekonomske mjere rezultate u vrijeme kriza”

Sebija Izetbegović, supruga Bakira Izetbegovića i zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo oglasila se na mrežama nakon što je Sud BiH objavio konačnu presudu Fadilu Novaliću i drugima. Baš kao i njen suprug i ona je stala uz Novalića i pružila mu je podršku.

Sebija Izetbegović je napisala:

“Fadil Novalić je najbolji premijer kojega smo ikad imali. Ne treba šutati nego treba govoriti istinu, baš onako kako je učinio časni sudija i gospodin Branko Perić”, navela je Sebija.

sebija izetbegovic post
FOTO: Screenshot
Post Sebije Izetbegović

Uz poruku je objavila i fotografiju Novalić, na kojoj je bio naslov iz medija. “MMF POTVRDIO NOVALIĆA: Pohvalili ekonomske mjere rezultate u vrijeme kriza”.

Podsjećamo, njen suprug i lider SDA Bakir Izetbegović je naveo kako bi “razmunim ljudima obrazloženje sudije Perića trebalo biti dovoljno da shvate da je Fadil Novalić žrtva montiranog političko-pravosudno-medijskog projekta”.

U nastavku je opet optužio da je cilj ovakvih postupaka da se “smanji utjecaj prodržavnog političkog faktora”, misleći na SDA, a pri tome javno mjesecima ne poštuje pravosudne institucije koje su temelj države.