Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

društvene mreže

Sebija Izetbegović o “Osmici”: Izdržat će Osman i ovo. Nije se žalio ni kad ga je PAM pogodio

Foto: Facebook

Supruga Bakira Izetbegovića za Mehmedagića tvrdi da je “junak i dobar čovjek”

Sebija Izetbegović, zastupnica SDA u Skupštini KS-a i bivša direktorica KCUS-a koja je s tog mjesta smijenjena zbog lažnog predstavljanja, oglasila se povodom hapšenja bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića.

Za “Osmicu” tvrdi da je ” jedan od heroja odbrane BiH i pravi borac”.

“Stabilan i pouzdan”

“Junak u svakoj situaciji koja ga je zadesila. Jednostavno hrabar čovjek. Težak posao mu suđen i u miru. Baš težak posao u kojemu mnogima smeta. Nikada u našim susretima nije spomenuo svoj posao, nikada se žalio na probleme u poslu, nikad ni o kome ružnu riječ rekao, a vjerovatno svašta znao. Stabilan i pouzdan”, napisala je Izetbegović na društvrenim mrežama.

Dalje navodi kako se “Osmica” nikad nije žalio da ga nešto boli, pa ni onda kada je ranjen 1992. godine iz PAM-a.

“Sedam sati smo operisali, pa još nekoliko operacija nakon toga. Izdržaće Osman i ovo, ako Bog da, opet izaći čist od laži i kleveta, a lažovi i opsjenari će nastaviti da lažu i pakuju afere svakome ko im smeta jer oni polaze od sebe: lopovi misle da svi drugi kradu, lažovi misle da svi drugi lažu, vlasnici lažnih diploma svoju sramotu prebacuju na one koni su zakonski sve stekli, izdajnici se tješe da su i drugi izdajnici, oni koji prisluškuju bez naloga misle da i drugi to rade i tako u nedogled”, piše dalje Izetbegović.

Osman Mehmedagić jedan je od heroja odbrane Bosne i Hercegovine. Pravi borac. Junak u svakoj situaciji koja ga je…

Posted by Sebija Izetbegovic on Friday, December 22, 2023

Supruga Bakira Izetbegovića za Mehmedagića tvrdi da je “junak i dobar čovjek”.

“Ako slučajno dokažu da je uradio nešto loše i to ću prihvatiti, jer pravda se prihvatiti mora i svi moramo poštovati odluke suda. Ipak, znajući njega, vjerujem da ćemo ga ponovo dočekati kao i prošli put kad smo napravili ovu fotografiju”, zaključila je Izetbegović.

Podsjetimo, Mehmedagić je zajedno sa predsjednikom Suda BiH Rankom Debevcem uhapšen zbog zloupotrebe položaja i neovlašteno prisluškivanje. Određen im je jednomjesečni pritvor.