sarajevo

Sebija Izetbegović stigla na sastanak u Vladu KS

New Project (1)

Vranić je sastanak zakazao u devet sati

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu stigla je u zgradu Vlade Kantona Sarajevo na sastanak sa ministrom zdravstva Kantona Sarajevo Harisom Vranićem, objavio je TV N1.

Podsjetimo, ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić tokom vikenda je pozvao na hitni sastanak generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju a na temu uslova rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Vranić je sastanak zakazao u devet sati, nakon uznemirujućih informacija koje su se proteklih dana pojavile u javnosti, a kada su dešavanja na KCUS-u u pitanju.

Nakon toga oglasili su se i iz KCUS-a, i tom prilikom pozvali ministra Vranića na sastanak, također u devet sati danas, sa anesteziolozima iz KCUS, ali i svim ostalim uposlenicima koji učestvuju u liječenju Covid-19 bolesnika.