Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sebija Izetbegović za Fokus.ba: Rezultati SDA su impresivni, borit ću se za građane

Sebija Izetbegovic

Sinoćnje izborne rezultate i planove SDA za naredni period komentarisala je u razgovoru za Fokus.ba Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i sada već izvjesno zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

„Rezultati su pokazali da su SDA i Šefik Džaferović ubjedljivo pobijedili. Rezultati su impresivni i mi smo oduševljeni. SDA je najjača stranka u BiH i narod je to prepoznao. Zahvaljujem se svima onima koji su ukazali povjerenje stranci i Šefiku Džaferoviću“, rekla je Izetbegović za Fokus.ba.

Prema nepotpunim rezultatima Izetbegović je dobila najviše glasova, iako nije bila nosilac liste, ukupno 5.303 ili 45,61%. Drugo mjesto sa brojem osvojenih glasova u SDA zauzima Asim Sarajlić sa 3.691 glasova, odnosno 31,74 %.

„To nisu još uvijek svi glasovi. Prebrojavanje i dalje traje. Mislim da bi se danas moglo definitivno znati kakvi će biti rezultati. Očekujem da će SDA imati najviše zastupnika u Parlamentu FBiH i da ćemo nastaviti da uspješno radimo za našu zemlju“, navela je naša sagovornica.

Izetbegović je najavila veliku angažovanost u narednom periodu i borbu za građane.

„Ostajem na KCUS-u i nastavljam da radim svoj posao kao menažder i generalni direktor. Što se tiče Parlamenta FBiH, zna se koji je program za koji ću se ja boriti. To će biti reforma zdravstvenog sistema kao i borba za sve kategorije onih koji imaju posebne potrebe: osobe sa poremećajima u razvoju, djeca i odrasli, zatim borba protiv svih vrsta zlostavljanja, borba za ratne vojne invalide, boračku populaciju i djecu naših boraca.

Generalno, slijedi borba za otvaranje velikog broja radnih mjesta, zapošljavanje mladih. Iz reforme zdravstvenog sistema mislim da odmah možemo da sačuvamo određenu količinu novca koja bi služila za zapošljavanje mladih ljekara i širenje kapaciteta zdravstvenih usluga. Mislim da se možemo uspješno okrenuti i medicinskom turizmu. Imamo izvrsnu medicinu, samo što svi trebaju definitivno da počnu da rade svoj posao“, zaključila je Izetbegović.