Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brian Aggeler

Šef Misije OSCE-a u BiH odao počast civilnim žrtvama rata u Žepču

Brian Aggeler osce zepce

Nakon komemoracije, Aggeler se sastao sa načelnikom Općine Žepče Matom Zovkom, predsjedavajućim Općinskog vijeća Edinom Šišićem te predsjedavajućim Udruženja civilnih žrtava rata iz Žepča Nikom Špirićem i njegovim zamjenikom Kenanom Kahrimanom

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Brian Aggeler danas je posjetio Žepče i položio cvijeće na spomen obilježje posvećeno svim civilnim žrtvama rata.

Zajedničkim odavanjem počasti svim civilnim žrtvama rata, Žepče je napravilo ključni korak ka boljoj budućnosti za sve.

– Čast mi je biti danas ovdje i odati počast civilnim žrtvama rata Žepča. Ova općina je prešla dugačak put u cilju izgradnje dobrih odnosa među svim građanima. Spomen obilježje svim civilnim žrtvama rata izraz je opredjeljenja lokalnih vlasti, građanskog društva i građana Žepča da pamte prošlost, te žive u nastojanju da vlastitu budućnost grade u duhu dostojanstva, uzajamnog poštovanja i razumijevanja. Nadam se da će i mnogi drugi slijediti primjer Žepča – izjavio je ambasador Aggeler.

Nakon komemoracije, Aggeler se sastao sa načelnikom Općine Žepče Matom Zovkom, predsjedavajućim Općinskog vijeća Edinom Šišićem te predsjedavajućim Udruženja civilnih žrtava rata iz Žepča Nikom Špirićem i njegovim zamjenikom Kenanom Kahrimanom.

Sa njima je razgovarao o aktuelnim lokalnim dešavanjima, s posebnim fokusom na obrazovanje i inicijative kojima se promoviraju tolerancija i saradnja.

– Žepče se ističe kao pozitivan primjer izgradnje povjerenja i saradnje u BiH. Misija OSCE-a u BiH nastavit će pružati podršku sličnim inicijativama kojima se promovira uzajamno poštovanje i poboljšava kvalitet života svih građana i građanki BiH – zaključio je ambasador Aggeler, saopćeno je iz OSCE-a.