Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak s Konakovićem

Šefica slovenačke diplomatije Tanja Fajon u ponedjeljak u Sarajevu

tanja fajon
Foto: Fena/ Arhiva

Ministrica Fajon je jučerašnju odluku Evropskog vijeća o otvaranju pregovora između BiH i Evropske unije o pridruživanju ocijenila kao “veliki dan” za Bosnu i Hercegovinu

Ministrica vanjskih i evropskih poslova Republike Slovenije Tanja Fajon boravit će u ponedjeljak u Sarajevu, gdje će imati bilateralni sastanak sa šefom bh. diplomatije Elmedinom Konakovićem, potvrđeno je Feni iz Ministarstva vanjskih poslova Slovenije.

Glavne teme razgovora bit će o putu Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji, što Slovenija snažno podržava, te mogućnosti povećanja saradnje između Slovenije i BiH, kažu iz ovog ministarstva za Fenu.

Ministrica Fajon je jučerašnju odluku Evropskog vijeća o otvaranju pregovora između BiH i Evropske unije o pridruživanju ocijenila kao “veliki dan” za Bosnu i Hercegovinu.

Ona je na X-u, bivšem Twitteru, napisala kako je ponosna na svoju zemlju koja je 2022. predložila da se BiH dodijeli status kandidata. Također je navela da je ponosna na ljude u BiH koji zaslužuju bolji život u porodici Evropske unije.