Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podrška ka EU

Švedska ministrica evropskih poslova dolazi u službenu posjetu BiH

jessika roswall
Foto: Kristian Pohl/Government Offices of Sweden

U svjetlu odluke Evropskog vijeća da podrži otvaranje pristupnih pregovora sa Bosnom i Hercegovinom, ministrica Roswall je srdačno čestitala institucijama, te je ukazala na potrebu nastavka rada na neophodnim reformama

Švedska ministrica evropskih poslova Jessika Roswall dolazi u službenu posjetu Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, 25. marta.

Ministrica Roswall će se tom prilikom sastati sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto i ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem.

U svjetlu odluke Evropskog vijeća da podrži otvaranje pristupnih pregovora sa Bosnom i Hercegovinom, ministrica Roswall je srdačno čestitala institucijama, te je ukazala na potrebu nastavka rada na neophodnim reformama.

-Švedska i u političkom i finansijskom smislu podržava put Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji. Mi smo jedni od najvećih bilateralnih donatora, a naš sveobuhvatni cilj je pružiti podršku Bosni i Hercegovini u implementaciji evropskih reformi. Vaše mjesto je u evropskoj porodici – istakla je Roswall.

Posjeta ministrice Roswall također će uključivati sastanke sa predstavnicima nevladinog sektora i međunarodne zajednice na kojim će se razgovarati o budućim koracima Bosne i Hercegovine na putu ka priključivanju Evropskoj uniji, najavljeno je iz Ambasade Švedske u BiH.