Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Posjeta BiH

Šefovi diplomatija Italije i Austrije danas u Sarajevu

Schallenberg tajani
Foto: Fena/ Arhiva

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković održat će zajednički sastanak sa šefovima diplomatija Italije i Austrije

Potpredsjednik Vlade Italije i ministar vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije Antonio Tajani i federalni ministar za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Alexander Schallenberg boravit će danas u Sarajevu.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković održat će zajednički sastanak sa šefovima diplomatija Italije i Austrije.

Tajani i Schallenberg, kako je najavljeno, sastat će se i sa Predsjedništvom BiH, predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto, šefom delegacije EU Johannom Sattlerom i visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom.

U Sarajevu će danas biti održan i Ekonomski dijalog: Italija – Bosna i Hercegovina, u okviru posjete zamjenika premijerke i ministra vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije Antonia Tajanija. Planirano je i potpisivanje bilateralnog sporazuma o ekonomskoj saradnji između Bosne i Hercegovine i Republike Italije u Vanjskotrgovinskoj komori BiH.