Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Senad Begić koji se zapalio pred zgradom Općine Cazin izašao iz bolnice

senad begic1
FOTO Cazin.net

Nakon što se u centru Cazina pokušao se zapaliti, ratni vojni invalid Senad Begić jučer je otpušten iz Kantonalne bolnice dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću.

Begić je u bolnici proveo 15 dana, nakon čega je pušten na kućno liječenje.

Prema izjavama njegovih komšija koje su ga posjetile, Begić se osjeća bolje. Osim rodbine i prijatelja, niko od predstavnika vlasti i boračkih udruženje nije ga posjetio.

Podsjećamo, Begića su neimaština i nepravda natjerale na pokušaj samoubistva 26. februara ispred zgrade Općine u Cazinu, kada se zapalio.

Prije nego se odlučio spaliti u centru Cazina, u nekoliko je navrata protestvovao zbog sporosti sudskih institucija. Prije čina samozapaljena četiri dana je štrajkovao glađu.

Senad je prije spaljivanja molio i tražio, kako od suda tako i od policije, da se zaustave građevinski radovi na dijelu spornog zemljišta dok ne bude okončan sudski spor koji Begić već 15 godina vodi sa svojim bratom. Građevinske radove, postavljanje debelih betonskih zidova, naručili su njegov brat Izet Begić i njegov sin Samir, s kojima se Senad Begić godinama spori.

Kada se Begić zapalio, nekoliko dana kasnije inspekcija je utvrdila da se radovi izvode nacrno, da nije podnesen ni zahtjev za izdavanje urbanističke saglasnosti za izvođenje radova. Zbog toga je zabranila daljnje izvođenje radova.