Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šepić: HDZ generiše probleme u FBiH stalnim ucjenama

senad_sepic02

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Senad Šepić rekao je da problem Federacije BiH predstavlja odnos SDA i HDZ-a BiH i istakao da nije optimista da će to biti brzo otklonjeno jer se neriješena pitanja gomilaju.

Šepić ističe da su ti problemi u prvom redu politički i da nema volje da budu riješeni, a HDZ ih generiše “stalnim ucjenama, blokadama i aktivnostima zaokruživanja teritorije trećeg entiteta”.

“SDA nema odgovor na to ili mi nemamo adekvatan pristup. Rezultat je blokada, što je očigledno. Mnoštvo je nerješenih problema i samo se gomilaju i još više usložnjavaju odnose”, rekao je Šepić za današnje “Oslobođenje”.

Kao krupna pitanja koja se ne rješavaju i nema naznake da će skoro biti on navodi Mostar, Stolac, trasu auto-puta, jezik, raspodjelu javnih prihoda, kladionice, kadriranje i korupciju.

“Treba rješenje tražiti u racionalnijem pristupu koalicije SDA-HDZ-SBB”, smatra Šepić, koji je sa još trojicom stranačkih kolega istupio iz Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.