Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ministar zdravlja rs-a

Šeranić: Od danas u funkciji karantinsko naselje u Šamcu

20200325_2_41553368_53385329_Web

Sa sastanka Glavnog koordinacinog tima apelovano je na građane da se striktno pridržavaju svih higijenskih i drugih preporuka nadležnih institucija

Karantinsko naselje u Šamcu od danas je u funkciji, a u toku je priprema i karantina u Brodu, koji će biti sutra stavljen u funkciju, javlja Anadolu Agency (AA).

O tome je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, informisao učesnike sastanka Glavnog koordinacionog tima, kojeg, pored Šeranića, čine predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjednica RS Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija.

Tim je danas održao redovan sastanak na kojem je razmatrana trenutna situacija u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska u vezi sa pojavom virusa korona.

“Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija, analizirano sprovođenje svih dosadašnjih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i mjera koje predstoje u borbi sa virusom korona u RS-u”, saopšteno je iz Vlade RS.

Na sastanku je apelovano na građane da se striktno pridržavaju svih higijenskih i drugih preporuka nadležnih institucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.