BiH

Najveći broj u Sloveniji

U regionu koronavirusom zaraženo 1.814 osoba, ukupno 18 umrlih

25/03/2020

Ukupno je u BiH zaraženo 168 osoba, a od korona virusa dosad su preminule tri osobe

U zemljama regije Zapadnog Balkana do sada je korona virusom zaraženo ukupno 1.814 osoba, umrlo je 18, a u posljednja 24 sata zaražene su 202 osobe.

Najveći broj zaraženih zabilježen je u Sloveniji, gdje je na koronu pozitivno 528 osoba, a umrlo pet osoba. Najmanje zaraženih je u Crnoj Gori, a radi se o 52 osobe, javlja Anadolu Agency (AA).
Na području Bosne i Hercegovine u posljednja 24 sata zabilježena je jedna novooboljela osoba. U

Ukupno je u BiH zaraženo 168 osoba, a od korona virusa dosad su preminule tri osobe.
U Srbiji su dosad registrovana 384 slučaja zaraze korona virusom, od čega su 24 osobe na respiratorima. Korona virus u Srbiji registrovan je u 21 gradu. Skoro polovina zaraženih nalazi u Beogradu, odnosno 158 osoba.

Do sada su od posljedica korona virusa u Srbiji preminule četiri osobe.
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je danas kako je u Hrvatskoj od jučer 60 novooboljelih, što čini broj od ukupno 442 zaraženu korona virusom, u Hrvatskoj je od korona virusa dosad umrla jedna osoba.

Na Kosovu su zaražene ukupno 63 osobe, a prema posljednjim informacijama, zabilježeno je dvoje novozaraženih. Na Kosovu je od korona virusa umrla jedna osoba.

U Sjevernoj Makedoniji je u posljednja 24 sata zabilježeno 29 novih slučajeva zaraze korona virusom, u toj zemlji je ukupno 177 zaraženih, a danas je potrvđen i treći smrtni slučaj uzrokovan korona virusom.
Crna Gora je zemlja regije s najmanjim brojem pozitivnih na korona virus, a radi se o 52 osobe. U posljednja 24 sata od virusom je zaraženo pet osoba, a u zemlji je zabilježen i jedan smrtni slučaj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.