Ministar zdravlja RS

Šeranić uputio izvinjenje zbog propusta, traži da se utvrde odgovorni

seranic (1)

Radi se o šest osoba, a jedna je ušla u takozvanu crvenu zonu

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić očekuje da odgovaraju oni koji su napravili propuste, jer su građani RS, koji su jučer pod pratnjom policije doputovali u Banju Luku, umjesto u karantin u Srednjoškolskom domu, prebačeni u Studentski centar „Nikola Tesla“, gdje su smješteni pacijenti zaraženi koronavirusom.

Šeranić je rekao da mu je žao što se to dogodilo te uputio izvinjenje osobama koje su došle u tu situaciju i njihovim porodicama.

– Radi se o šest osoba, a jedna je ušla u takozvanu crvenu zonu, u okviru Studentskog centra „Nikola Tesla“. Nakon desetak minuta uvidjela se pogreška i prebačeni su u Centar “Zaštiti me”. Pregledani su, dezinfikovana je njihova odjeća i obuća. Razumljivo je da su vrlo uznemireni i osigurana im je psihološka podrška – rekao je Šeranić danas na konferenciji za novinare.

Te osobe će biti testirane 3. maja.

– Očekujem da svi u lancu ovog događaja preuzme odgovornost za ovaj propust – rekao je Šeranić i dodao da će biti preduzeto sve da se sačuva zdravstveno stanje tih osoba.

Resorni ministar je rekao da će, zbog popuštanja discipline kod građana, kada je u pitanju zaštita od koronavirusa, vrlo ozbiljno biti razmotrene mjere za naredne praznike.